Bradavice – příprava dobrodružství

Po loňské ultra-mini kampani v Mausritteru, kdy hrdinové museli najít 3 ztracené krystaly, navštívit strašidelný hřbitov, prodírat se podzemím až k obřímu krokodýlovi… jsme na letošní jaro demokraticky zvolili ke hraní oblíbený svět Harryho Pottera.

Pravidla Bradavic jsou vystavěná na systému Apocalypse World a autorem je David Brunell-Brutman. Dostupná jsou v angličtině, francouzštině, španělštině a ruštině. Takže jsem se vrhnul na překlad do češtiny. Celá pravidla jsou přeložena, pouze schází dopřeložit základní a kouzelné tahy, seznam kouzel, pravidla famfrpálu a referenční kartu pro setting. Zároveň po problémech s Adobe aplikacema mi zmizely veškerý použitý písma a já se rozhodl udělat kompletně vlastní sazbu.

Součástí dobrodružství bude zároveň i všemožné fyzické hledání potřebných předmětů mimo domov (potřebný dopis, dřevěná figurka pro zrušení kletby) a navíc bude přiběh napojený na blížící se narozeniny.

Ale co by to bylo za Bradavice, kdyby dětem nedorazil zvací dopis do školy čar a kouzel! Ten je samozřejmě nutnost, stejně jako rozdělení dětí do daných kolejí. Na to jsem využil oficiální cestu ze stránek Wizarding World a dopadlo to tak, že naše mladší čarodějka skončila v Mrzimoru s patronem norka a starší v Havraspáru s kosem.

V plánu ještě je zajistit potřebné hůlky ze dřeva, aby měl každý svou unikátní.

Vzhledem k tomu, že už je to nějaký pátek od smrti Brumbála, celou školu bude řídit nový čaroděj – Hamish Bagman, kterého našli bystrozoři z ministerstva kouzel ve vrcholkách Himalájí, izolovaného od všech ostatních.

SATURDAY SPECULATION: GODS OF KALDHEIM? – The Magic Tavern

A ačkoliv jsem pár knížek četl, filmy i dokumenty viděl několikrát, nejsem vyloženě potterhead. Proto budu primárně čerpat z dostupných knih jako je např. creature vault.

Harry Potter: The Creature Vault - YouTube